VeloBank wprowadza nowe ubezpieczenie dla dzieci – ochrona przed wypadkiem nie tylko w szkole lub domu, ale i na zagranicznej wycieczce

29.08.2024

Lekcje WF, szkolny korytarz oraz boisko – to trzy najczęstsze miejsca nieszczęśliwych wypadków dzieci w placówkach edukacyjnych[1]. Na konsekwencje takich sytuacji można się przygotować ubezpieczając swoje pociechy. Z racji zbliżającego się roku szkolnego VeloBank wprowadził do swojej oferty ubezpieczenie „Ochrona na wypadek Junior”, która chroni dzieci nie tylko w szkole, ale i poza nią, zarówno w Polsce, jak i za granicą. Nowy produkt bank wdrożył wspólnie z BNP Paribas Cardif.

Zbliżający się wielkimi krokami rok szkolny to dobry czas, by pomyśleć o ochronie ubezpieczeniowej dla dzieci. Wypadki zaskakują w najmniej spodziewanym momencie, a podstawowa opieka medyczna często okazuje się niewystarczająca. Na takie sytuacje warto zapewnić odpowiednie wsparcie dzięki ubezpieczeniu „Ochrona na wypadek Junior”.

Dla przedszkolaka i ucznia

Ubezpieczenie "Ochrona na wypadek Junior” przeznaczone jest dla dzieci w wieku od 3 do 18 lat z możliwością kontynuacji ochrony do 26 roku życia. Ubezpieczenie oferowane jest klientom VeloBanku wychowującym dzieci własne, przysposobione lub pozostające pod opieką.

Ochrona z tytułu złamania kości, zwichnięcia lub skręcenia stawu, oparzenia, rany wymagającej szycia czy zachorowania na boreliozę działa na całym świecie. Polisa obowiązuje także w trakcie pobytu ubezpieczonego dziecka w szpitalu w następstwie nieszczęśliwego wypadku na terenie Unii Europejskiej, Wielkiej Brytanii, Szwajcarii i państw, które należą do Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Na terenie Polski zakres ochrony obejmuje także świadczenia assistance medycznego, w ramach którego dziecko otrzyma m.in. pomoc po ugryzieniu przez kleszcza w razie konieczności przeprowadzenia specjalistycznej diagnostyki i leczenia lub po nieszczęśliwym wypadku.

Niska składka, szeroka ochrona

Ważnymi atutami „Ochrony na wypadek Junior” są: niska składka, szeroki zakres ubezpieczenia i bogaty pakiet świadczeń z tytułu następstw nieszczęśliwych wypadków. Jednorazowa składka za roczny okres obowiązywania polisy to odpowiednio tylko 200 zł dla wariantu podstawowego i 260 zł dla opcji rozszerzonej. W wypadku konieczności skorzystania z ubezpieczenia dziecko może liczyć na odszkodowanie i finansowanie kosztów leczenia, w tym diagnostyki i rehabilitacji po doznanym urazie.

- Świat Bardziej Velo to miejsce, gdzie bezpieczeństwo klientów oraz ich dzieci ma ogromne znaczenie. Rozmawiając z klientami zawsze dopytujemy o ich obawy i potrzeby. Na tej podstawie, wspólnie z partnerami przygotowujemy i udostępniamy skrojone na miarę produkty. Stąd polisa „Ochrona na wypadek Junior”, która powstała we współpracy z BNP Paribas Cardif. Jej konkurencyjna cena i szeroki zakres ochrony ubezpieczeniowej powinien skłonić każdego rodzica do rozważenia inwestycji w bezpieczeństwo swojej pociechy – zaznacza Michał Staniszewski, Dyrektor Biura Bancassurance w VeloBanku.

- Ubezpieczenie NNW dla dzieci to inwestycja w bezpieczną przyszłość całej rodziny. Zapewnia szybką pomoc finansową w razie nieprzewidzianych zdarzeń. Nasza ochrona dostosowana jest do dynamicznego trybu życia najmłodszych. Obejmuje szerokie spektrum zdarzeń, od zwykłych urazów po poważniejsze wypadki. Zadbaliśmy również o to, aby wypłata świadczenia odbywała się szybko i bezproblemowo  – dodaje Ewa Mach, Dyrektorka Departamentu Marketingu i Produktu w BNP Paribas Cardif w Polsce.

Więcej o ofercie „Ochrona na wypadek Junior” znajduje się na stronie: https://www.velobank.pl/klienci-indywidualni/ubezpieczenia/ubezpieczenie-ochrona-na-wypadek-junior.html.

Nota prawna

Zakres ochrony ubezpieczeniowej oraz wysokość składki uzależnione są od wybranego wariantu ubezpieczenia. Przed zakupem ubezpieczenia koniecznie przeczytaj Ogólne Warunki Ubezpieczenia - w dokumencie znajdziesz szczegółowy zakres ochrony, ograniczenia oraz wyłączenia odpowiedzialności. OWU oraz pozostałe dokumenty dostępne są na stronie banku https://www.velobank.pl/klienci-indywidualni/ubezpieczenia lub w placówkach VeloBanku. Ubezpieczycielem jest Cardif Assurances Risques Divers S.A. Odział w Polsce z siedzibą w Warszawie przy ul. Grzybowskiej 78. VeloBank S.A. z siedzibą w Warszawie pełni rolę agenta ubezpieczeniowego, wpisanego do rejestru pośredników ubezpieczeniowych pod numerem 11254447/A. Agent działa na rzecz wielu zakładów ubezpieczeń.

Materiał nie stanowi oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu Cywilnego. Produkt oferuje VeloBank S.A. Bank posługuje się nazwami handlowymi - odpowiadające im nazwy usług reprezentatywnych i ich definicje znajdują się na velobank.pl/slownik.

VeloBank S.A., w zakresie oferowanego produktu ubezpieczeniowego stosuje zasady określone w Rekomendacji U z dnia 26 czerwca 2023 r. dotyczącej dobrych praktyk w zakresie bancassurance wydanej przez Komisję Nadzoru Finansowego oraz w „Rekomendacji dobrych praktyk na polskim rynku bancassurance w zakresie ubezpieczeń ochronnych powiązanych z produktami bankowymi” wydanej przez Związek Banków Polskich. Postępowanie przez Bank zgodnie z dobrymi praktykami zapewnia Naszym Klientom między innymi rzetelną i przejrzystą informację dotyczącą objęcia ochroną ubezpieczeniową oraz wysokie standardy obsługi.

Zdjecie_Ochrona na wypadek Junior.jpg [1.07 MB]

[1] https://www.medonet.pl/choroby-od-a-do-z/urazy-i-stany-nagle,do-jakich-wypadkow-dochodzi-w-polskich-szkolach--oszczep-przebil-mu-lydke,artykul,68674343.html